خاطرات نورالدین کیانوری-موسسه دیدگاه-نشر اطلاعات
خاطرات
خاطرات
خاطرات
خاطرات
خاطرات

خاطرات نورالدین کیانوری-موسسه دیدگاه-نشر اطلاعات

در حد نو
شماره کالا: 39030106

500٬000 تومان

مشخصات کالا

سال چاپ1380-1389 ش - 2010-2001 م
نوع چاپ کتابچاپ اصل

توضیحات بیشتر

معرفی کتاب خاطرات نورالدین کیانوری
کتاب خاطرات نورالدین کیانوری براساس مصاحبه تهیه و تنظیم شده و سعی مصاحبه گران بر آن بوده است که گفتگوی مورد  نظر تا حد  امکان، همه جانبه و پاسخگوی ابهاماتی باشد  که نزد  پژوهشگران تاریخ معاصر ایران حائز اهمیت است.
نورالدین کیانوری مهندس ساختوساز ایرانی، استاد برنامهریز شهری و یک رهبر سیاسی کمونیست بود. او ابتدا تا سال 1934 در دانشگاه تهران تحصیل کرد و بعد از آن از سال 1934 تا 1939 در آلمان تحصیل کرد. حدود یک سال پس از تأسیس حزب توده، در اردیبهشت 1331 با عضویت 444 به این حزب پیوست. سپس به یکی از اعضای موثر کمیته مرکزی حزب کمونیست توده تبدیل شد. در پی کودتای 1332 ایران حزب ممنوع شد و کیانوری به زندان افتاد. او فرار کرد و در ایتالیا و سپس آلمان شرقی زندگی کرد. او با نام مستعار "دکتر سیلویو ماچتی" یک معمار و نظریه پرداز تأثیرگذار معماری سوسیالیستی و شهرسازی بود.
پس از دومین بازگشتش به ایران پس از انقلاب اسلامی 1357، به فعالیت های سیاسی خود ادامه داد و از سال 1358 تا 1363 به عنوان دبیرکل حزب توده فعالیت کرد. دوباره تحت نظر قرار گرفت و دوباره حزب ممنوع شد. کیانوری دستگیر و شکنجه شد (همسرش هم) و اعتراف او در تلویزیون ایران خوانده شد. او آزاد شد و در حصر خانگی قرار گرفت و در 5 نوامبر 1999 درگذشت.
درباره نورالدین کیانوری

نورالدین کیانوری (1294 در بلده 1378 در تهران) فعال سیاسی ایرانی و دبیر اول کمیتهٔ مرکزی حزب توده ایران (1357-1362) بودهاست. نورالدین کیانوری متولد 1294 در بلده در شهرستان نور، مازندران و والدینش مهدی نوری (روحانی) و زهرا سلطانی نوری بودند. او نوهٔ پسری شیخ فضلالله نوری و نوهٔ دختری میرزا حسین نوری بود. در سال 1323 با مریم فیروز ازدواج کرد. مریم فیروز تا پایان عمر در کنار همسرش بود. نورالدین کیانوری تنها سیاستمداری (شخصی) بود که توسط روحالله خمینی از مرگ (حکم اعدام) نجات پیدا کرد. او تحصیلات خود را در ایران و آلمان انجام داد و از دانشگاه فنی آخن دکترای مهندسی راه و ساختمان گرفت.پس از تحصی ل در آخن در شهر مونیخ و سپس در ایران مشغول به کار با تخصص طراحی بیمارستان شد. او استاد معماری در دانشگاه تهران بود. کتاب «ساختمانهای درمان و بهداشت» را در دوران حبس و سرانجام پس از فرار از زندان قصر به تحریر درآورد که حداقل تا زمان فوتش (بیش از 60 سال) تنها منبع علمی در طراحی و معماری درمانگاه و بیمارستان در ایران میباشد.
 

وزیری-زرکوب

687 صفحه

نشر اطلاعات

ارسال رایگان

با حداقل 2,000,000 تومان خرید از این فروشنده

loader